Het is een super simpele, maar een geweldige uitvinding; het speenkoord. Een koord wat je vastklikt aan het shirtje of jasje van je baby met een metalen clipje. Aan de andere kant knoop je de fopspeen of favoriete bijtring van je kindje en deze blijft zo lekker dicht in de buurt.

 

Kindje lekker op bed, in het autostoeltje, in de buggy of waar dan ook en het speentje is al weer ergens gevallen, of gegooid natuurlijk. Speentje vies, baby’tje boos, papa en mama (keer op keer) speentje zoeken, afspoelen en het begint weer van voor af aan. Natuurlijk gebeurt dit ook precies wanneer je even weer lekker op de bank bent geploft, je aan het rijden bent of in een drukke winkelstraat loopt.

 

MATERIALEN

Het speenkoord is natuurlijk super praktisch maar mag er ook wel leuk uitzien! Het oog wil ook wat. Vooral natuurlijke materialen zoals katoen, wol en leer zijn heel populair.

 

Wij hebben bijvoorbeeld de leuke gevlochten speenkoorden van Oh Dubidu, deze zijn gemaakt van biologisch katoen en in heel veel mooie zachte kleuren. Ook kleuren ze perfect bij de mooie fopspeentjes van BIBS!

 

 

Speenkoord Oh Dubidu

 

Een leren speenkoord van Moons heeft een wat stoerdere uitstraling, in warme kleuren en mooie dierenprints. Deze passen bij iedere outfit! Voor een wat lievere uitstraling zijn ze ook verkrijgbaar met een mooi strikje.

 

             Speenkoord Moons

 

Ga je liever voor een vintage/ bohemian look? Dan zijn de gehaakte speenkoorden van Konges Slojd en Bonet et Bonet echt top! De speenkoorden van Konges Slojd zijn in drie mooie kleuren en gemaakt van 100% merino wol. Bonet et Bonet heeft handgeknoopte speenkoorden in verschillende patronen, gemaakt van organisch katoen.

 

              Speenkoorden

 

SPEENKOORD IN BED?

Speenkoorden zijn heel veilig, maar zorg er wel voor dat er altijd ouderlijk toezicht is. Als je kindje slaapt kun je beter een speendoekje of -knuffel gebruiken. Deze clip je niet vast aan de kleertjes maar geef je los in bed. Door het doekje of knuffeltje heeft je baby houvast en rolt het speentje minder snel op de grond.

 

Een mooi simpel speendoekje met een vrolijk printje is die van Trixie. Het doekje heeft twee knoopjes aan de uiteinden zodat je baby het goed vast kan houden. De speendoekjes van Home by Door hebben een meer natuurlijke uitstraling en zachtere kleuren. Dit nieuwe merk heeft een prachtige kwaliteit, de doekjes zijn gemaakt van 100% biologisch katoen.

 

speendoekje                          

 

De speenkonijntjes van Mies & Co zijn super lief en zacht, heerlijk om mee te knuffelen! Net als de stoere diertjes van Done by Deer, deze hebben verschillende labeltjes om lekker aan te friemelen en die de zintuigen stimuleren.

 

speendoekje